DEN BESTE TRENINGSSKOEN

SKOEN JEG ALLTID VELGER TIL STYRKETRENING

Never skip a leg day. Jump squats opp og ned av kasse, så får jeg dagens kardiotrening også!

Det er ingen hemmelighet for mine kunder at jeg driver med styrketrening, og at treningssenteret er et av de stedene jeg bruker en 3-6 timer pr uke! Det er kjent at man etter fylte tredve år mister en ca 3 kilo muskemasse pr tiår, og at det er en stor fordel å trene styrke for å opprettholde muskelmassen. Og med økt muskelmasse øker forbrenningen, noe som er en fordel når hormonene begynner å snakke med hjernen om å lagre mere fett. 

Og for en deilig følelse å føle seg sterk! Vi løfter mye, setter oss mye ned for å hjelpe folk av og på med sko, vi går timesvis hver dag, så det å være sterk forebygger mange plager vi kanskje ellers ville kjent på i jobbhverdagen i en skobutikk. 

GAITLINE ER MIN TRENINGSSKO NR 1

Den norsk utviklede GaitLine skoen er en absolutt favoritt til treninga mi. Det er bare i noen tilfeller som fks ved markløft at jeg velger å trene barbeint. GaitLine gir meg den stabiliteten jeg trenger sideveis til det meste av treningen, og under fks knebøy får jeg satt hælen godt nedi og løftet tærne en smule for et riktigere løft. 

Skoen jeg har på her er denne: Gaitline Bronce CL white-white-white mesh

Å utføre knebøy riktig krever god teknikk og jeg leier derfor med meg personlig trener to ganger pr måned for å terpe teknikk og dermed unngå skader. Min trener bruker også GaitLine ved trening. Les mer om Martinsen trening og rehabilitering her.

HVA ER GAITLINE SKOENE GODT FOR?

 Når man tar på en sko, påvirker skoen umiddelbart hvordan kroppen vår beveger seg. Noen sko bidrar til at kroppen beveger seg feil igjen og igjen. En del sko har lite støtte til foten på sidene og kan bidra til at foten faller innover eller utover, noe som vi kjenner som over- eller underpronasjon. Dette kan føre til storesmerter oppover i kroppen fordi ledd oppover i kroppen påvirkes av proneringen. 

  GaitLine er konstruert slik at kroppsvekten ledes langs de solide knoklene og strukturene i foten, og bidrar til god samhandling i hele muskel-skjelettsystemet. 

 GaitLine er en stabil sko, ikke en du balanserer på, og det kreves ingen tilvenning til skoen. Du kan ta den på og gå. 

GaitLine bærer kroppsvekten på en funksjonell måte, både når man står og går, den er laget for å korrigere feilbelastninger.

Bilde av kvinne med Gaitline på

GaitLine skoene er så fine at du kan ta deg godt ut både i hverdagen og til trening med denne skoen på.

Les mer om GaitLine teknologien her. Jeg har tidligere skrevet et innlegg om skoen og teknologien, som du kan lese her.

OG SLIK SÅ DAGENS TRENINGSØKT UT

Kanskje du kan inspireres til ei treningsøkt som mi? Er opptatt av at maten skal gi energi til økten, så en times tid før trening hadde jeg meg et godt måltid med to skiver grovbrød med ost og kalkunpålegg, tomater og grønne blader. Og fylte på med godt med vann og en kopp kaffe. Jeg har alltid med meg drikke på trening, som er vann med collagenpulver og et pulver med aminosyrer og viatminer fra Synergy som heter ProArgi-9+

Jeg spiser også vanligvis et godt måltid med grønnsaker og en proteinkilde innenfor en halvtime etter trening for best mulig restitusjon.

Øvelsen var slik, og fordi jeg hadde litt begrenset tid trente jeg øvelse 1 og 2 rett etter hverandre som supersett:

1. Jump squats på kasse, 10 reps 3 ganger

2. Ettbeins utfall på catslidematte, 10 reps pr bein 3 ganger

1.Knebøy med passende antall kilo, 12 reps 3 ganger

2. Liggende hiptrust med strikk rundt knærne slik at man kan bende knærne utover på toppen av hiptrusten, 12 reps 3 ganger

1. Leg extension i maskin med passende belastning slik at det svir skikkelig på de 4 siste repsene, 10 reps 3 ganger

2. Side steg med strikk rundt knærne i knebøyposisjon, 12 steg til hver side 3 ganger

Avslutter alltid med to mageøvelser, idag ble det mountainclimber i planke, 15 på hver side 3 ganger, og crunch i TRX bånd 12 reps 3 ganger.

Husk å skaff deg god veiledning på øvelsene slik at du gjør de riktig, de blir både mer effektive og du unngår skader. 

Og imorgen blir det trening på overkropp!

Lykke til!

HVA MÅ DU TENKE PÅ VED ANSKAFFELSE AV GAITLINE?

Dette er viktig å tenke på:

- GaitLine er litt små i størrelse og man blir skjøvet litt fram i skoen fordi den støtter den naturlige rullingen på foten, så velg stor nok størrelse som gjerne er en halv til en størrelse større enn du vanligvis bruker

- Tenk på hvilket materiale du ønsker, de finnes i skinn som er tøft til daglig bruk, mens jeg bruker de i mesh til trening fordi de ikke er så varme

- Husk å lufte skoene etter bruk, ta gjerne ut den utagbare sålen inni å luft den for seg selv

 - Bruk impregneringsspray på de uansett materiale for å beskytte fargen og finishen

- Må ikke vaskes i vaskemaskin, men rengjør de gjerne i en bøtte med vann, pass på at sålen da ikke trekker for mye vann

 

Hvis du ønsker å stille oss noen spørsmål vedr skoene, ta kontakt med oss her!