GAITLINE - WALKING REVOLUTION

 

 

GAITLINE - SKOEN SOM

BÆRER KROPPEN 

 

Og hva eksperten sier…

13221027_1367071646641487_6222429222588394444_n 

                                                                    GaitLine kombinerer en teknisk god sko med flott design, noe som gjør den til en sko som kan brukes i mange sammenhenger og fin til både sportsantrekk og penere antrekk.

 

Når man tar på en sko, påvirker skoen umiddelbart hvordan kroppen vår beveger seg. Noen sko bidrar til at kroppen beveger seg feil igjen og igjen. 

En del sko har lite støtte til foten på sidene og kan bidra til at foten faller innover eller utover, noe som vi kjenner som over- eller underpronasjon. Dette kan føre til store

smerter oppover i kroppen fordi ledd oppover i kroppen påvirkes av proneringen. 

 

GaitLine er konstruert slik at kroppsvekten ledes langs de solide knoklene og strukturene i foten, og bidrar til god samhandling i hele muskel-skjelettsystemet. 

 

GaitLine er en stabil sko, ikke en du balanserer på, og det kreves ingen tilvenning til skoen. Du kan ta den på og gå. 

 

GaitLine bærer kroppsvekten på en funksjonell måte, både når man står og går, den er laget for å korrigere feilbelastninger.

 

GaitLine er norsk av opprinnelse og er utviklet av Håvard Engell, som i førti år har jobbet med biomekanikk og motorisk prestasjon, og er verdenskjent innenfor balanse og menneskets gange. Og på skoen har han utviklet en såle som ivaretar alle fotens 26 knokler og 33 ledd, og sikrer at du får en frihetsfølelse i bevegelsesmønsteret ditt.

 

Åtte av ti spurte i en undersøkelse gjort på GaitLine brukere forteller om mindre smerter der hvor de tidligere har hatt smerter i rygg, hofter, knær og ankler.

Les mer om den dokumenterte effekten av skoen på GaltLines egne nettsider

 

https://gaitline.com/no/research-science

 

Skoen kombinerer et pent design med god funksjon, og dermed er den egnet både til bybruk, arbeid, skogsturer og treningssenter. GaitLine har fra tid til annen knyttet til seg designere som har designet skoen i Limited Edition varianter, deriblant Fam Irvoll 

                                                     Fam Irvoll designet denne morsomme skoen for GaitLine og den ble laget i begrenset opplag

 

 

 

Vi har snakket med fysioterapeut Geir Hennum som til daglig jobber med GaitLine skoene, og som besøker vår butikk to ganger pr år for å utføre ganganalyse og se på hvem av våre kunder som kan ha nytte av GaitLine skoene. 

 Da vi spurte Geir hva som gjør GaitLine skoen så spesiell, sier han at med denne skoen er det tatt utgangspunkt i hva som gir foten best  mulig fundament stående og gående, og er så vidt han vet den eneste skoen som ivaretar alle tre fasene av menneskets gange 

-hælsettet

-bevegelsen gjennom mellomfot

-fotavvikling

 Vi spurte ham også hvem han tenker kan bruke skoen, og om det er noen som ikke bør bruke den. 

Han svarte at de aller fleste kan bruke skoen, det er svært sjelden jeg er borti noen som absolutt ikke bør bruke den. De aller fleste faller innover med foten, og disse har alle stort utbytte av å bruke skoen, og 8 av 10 melder om reduserte plager ved bruk av GaitLine. Skoen bidrar til å skape en nøytral stilling i fot/ankel, noe som øker sannsynligheten for et nøytralt kne og

hofte, og dermed kan belastningssmertene bli redusert.

Det kan være noen få som faller utover med foten som ikke vil ha utbytte av skoen.

Han bemerker også at skoen er lagd for gange, ikke løp, og at GaitLine har som sin store misjon å skape en «Walking Revolution» 

Tanken er at dersom det å gå blir bedre, så går folk mer, og man skaper bedret folkehelse.

 

 

 

Stell av GaitLine skoene:

Det er viktig å ivareta skoen for å ha nytte av den så lenge som mulig. Det ideelle er selvsagt å ha to eller flere par for å veksle på, slik at paret du bruker idag får hvile imorgen. Men om du har ett eller flere par så gjelder de samme pleieregler. 

Skoen bør luftes etter bruk, sålen kan tas ut å vaskes. Skoen kan ikke vaskes i maskin, men man kan påføre en sjampo som er spesielt tiltenkt sko i ulike materialer, og gi den en lett håndvask i vann etter bruk av sjampo. 

Svetter man lett på beina anbefaler jeg på det sterkeste å sette inn en lærsåle med aktivt kull under for å minimere svetteproblemet og skåne skoen fra innsiden. Skodeo er også å anbefale. 

Skinn Gaitline må av og til få litt skokrem som er tilpasset den enkelte skinntypen, stoffskoene bør impregneres, dette gjelder selvsagt også skinnskoene når de er nye og ved vått vær. 

 

Hvis den hvite sålen blir skitten finnes det egen rengjøring for såler som er svært effektiv, enten en sjampo eller et «viskelær»

 

 

Hva bør du tenke på når det gjelder størrelse på skoen?

GaitLine støtter som sagt det naturlige bevegelsesmønsteret, og dermed blir du «dyttet» fra hæl til tå når du går, og tærne blir også dyttet litt inn mot kanten foran i skoen. Det er derfor svært viktig når du prøver at du er sikker på at dette er et lite dytt og ikke en klemming som vil bli et problem. Ta deg derfor god tid i butikken til å gå litt i skoen å kjenn etter. Bestiller du på nett er det som regel riktig å tenke en halv str opp i forhold til det man vanligvis bruker.

 

 

Lykke til med en sko som bærer kroppen i rett bevegelsesmønster!!