SKO TIL SLUSHFØRE

 

DET VÅTE KALDE VÅRFØRET OG SKOTØY

Det er ikke alltid lett å vite hva man skal ha på beina når snøen smelter og det blir slush i gatene. Det er møkkete, og vått men samtidig kaldt. Og skinnskoene blir definitivt ødelagte av alt vannet. Men da finnes noen gode alternativer vi vil anbefale deg.

 

DOC BOOTS - NEOPRENSTØVELEN SOM ER BÅDE VARM OG VANNTETTBilde av doc boots

Neopren er det materialet som vanligvis brukes i dykkedrakter. Det er vannett og isolerende. Dette materialet blir brukt i Doc Bootsene, og det blir laget en gummikalosjering i foten som sørger for at skoen er mer stabil å gå i enn den ville vært om den var ren neopren. Neoprenen gjør støvelen varm og vannett, og gjør den til en perfekt allværssko. Den modellen vi har inne idag er også trendy og tøff, og passer godt til både sporty og finere klær.

Doc Boots fra siden

Du finner DocBootsen her i nettbutikken

 

LAKKSKO TIL VÅTT FØRE

Andre typer sko som passer godt til vått føre, men som ikke kan kalles 100% vanntette er sko som er laget i lakkmateriale. Lakk er en ekstra film som er lagt utenpå skinnet og som er tettere enn vanlig skinn. Det vil gjøre skoen mer vannavvisende, og enkel å tørke skitt og møkk av. Disse skoene kan allikevel trekke vann i sømmer og i snøre hull. De er et godt alternaiv til den vanlige skinnskoen i vårløsningen. Og de er jo superlekre å se på. 

 

Gabor skolett i lakkGabor lakksko med kilehæl

Gabor har nydelig passform og for de som ønsker å komme litt opp i hælhøyde er kilehæl både trygt og behagelig å gå på på vått snøføre. Den gode gummisålen på denne skoen gjør at du ikke så lett sklir på det glatte våte føret heller. Du finner denne skoen her!

 Iki Kai, som er en norskdesignet sko, har også en lakksko uten for, som er supertøff. Både sporty og lekker. Den har en lett såle, som ikke er glatt. Iki Kai skoen finner du her i nettbutikken

 Iki Kai skolett uten for

Skolett fra Iki Kai i lakk

Begge disse skolettene er i lakk med skinn under, og de bør pleies med pleiemiddel for lakk, hvis ikke kan de lettere både ta inn vann og blir varig styggere i skinnet. De bør derfor få en omgang i ny og ne med dette pleiemiddelet som er speiselt egnet for lakksko

 

HVIS DU ALLIKEVEL SKAL BRUKE SKINNSKOEN DIN

Om du skulle våge deg ut på det våte føret med skinnskoene dine, er det noen tiltak du bør gjøre før du går ut. Er det en glattskinnsko, sett den inn med en god skokrem som gir mye næring og fuktighet til skinnet. Denne er fks veldig bra. Man trenger egentlig bare å kjøpe en nøytal skokrem, da de aller fleste sko er gjennomfargede og får tilbake kjernefargen ved å bli tilført fuktighet. På semskede sko finnes det tilsvarende skokrem som er flytende, men vær oppmerksom på at disse tåler enda mindre fuktighet. Denne er en god og lettvindt spray som pleier semsket. Når de har fått skokrem må både den semskede skoen og den i glatt skinn få flere omganger med en god impregneringsspray. Denne er helt super.

 

 UT Å NYTE SOL OG VÅR

Da håper vi på Skostua at dere kan møte vår og slushfør uten å ødelegge de lekre skinnskoene. Om det er noe dere vil spørre oss om, ta gjerne kontakt med oss her.

Vi ønsker dere alle en solfylt og god vår!