SKOSTUAS EGET DESIGN

 

 

DE UNIKE SKOENE

bilde av lys rosa skostua design sko

Et av settene som er nye for vår 2019

 

Om du ønsker deg sko ingen andre har, så er Skostuas eget design tingen. De finnes nemlig kun hos oss. Og til skoene finnes to vesker. Det betyr at du blir en av to som har nettopp dette settet. Skoen over finner du her og vesken finner du her

HVORDAN BLIR SKOENE TIL

Bilde av Anders Ståhl og Anne Sveen

Anders og meg blant alle materialene jeg kan velge mellom

Som butikkeier er det gøy å kunne få ta i bruk den kreative delen av meg selv, ikke bare på butikkutstilling og markedsføring, men også på å få påvirke hvordan et produkt skal se ut. Lestene er ferdig utviklede. Det å utvikle en lest på en sko involverer både biomekanikk og bioingeniører for å få den til å passe på foten, så den jobben må være ferdig gjort. Men når lestene er laget kan man påvirke materialvalg, accessoirer, hæler og såler. Altså hvordan fabrikken skal sette sammen skoen. Jeg er heldig å ha møtt Anders som har jobbet ved den fabrikken jeg har valgt i Elche i Spania, og han kan det spanske fagspråket. Han hjelper meg å skrive alle ordrene mine på spansk, ellers tror jeg ikke jeg ville fått det jeg ville ha. Fabrikken har da fra før handlet inn skinn, med ulike farger, ulike kvaliteter og print, som jeg kan bruke. Så setter jeg meg ned å jobber meg gjennom materialer jeg vil bruke, deretter på hvilke lester og så må man finne kombinasjoner, materialer som passer sammen, eller blir litt crazye. For jeg kan jo ikke kopiere naboen, altså lage noe som alle andre kunne gjort!

Grønn sko med snøre 

På denne skoen for eksempel, fant jeg først det mønstrete materialet, som jeg fant ut ville bli en gøyal detalj, særlig om den kunne lages gjennombrutt. Jeg fant pumpsen denne delen kunne sitte på, deretter et matchende semsket skinn, og til slutt ville jeg at det skulle være en slikesløyfe  i matchende farge. Først når skoen kommer inn i butikk får jeg se det endelige resultatet av mine tanker. Denne ble jeg fornøyd med! Synes det lukter litt tango av den. Denne finner du her i nettbutikken

MELLOM FEM OG ÅTTE NYE MODELLER HVERT HALVÅR

Jeg designer sko hver sesong, og har gjort det nå de siste sju årene. Det betyr 14 sesonger. Og hver sesong lager jeg mellom fem og åtte modeller. Jeg reiste for en del år siden til Elche, som er en skofabrikkby utenfor Alicante i Spania, og fikk være med hele produksjonslinjen. Fra foredling av skinn, innkjøp av skinn, designet, utstansing av deler etter designet, og sying av skoen, sålearbeidet og til slutt kvalitetssikringen og logistikken med å få det ut til oss butikker. Og fikk erfare at på en sko er det mye håndarbeid, ganske tungt håndarbeid. Jeg fikk for eksempel prøve å sy sømmer gjennom såle, som ofte blir håndsydd på pyntelister rundt skoen. Og det krever sterke hender. 

Jeg håndsyr sko

Her syr jeg rand på en såle som skal inn i en sko

Og når man tenker på at det i de fleste produksjonslinjer på en sko kan være så mye som 60 operasjoner, så kan man undre seg over at sko ikke koster mer. Og med Skostuas eget design blir det laget kun 8-10 par pr style, noe som betyr at de må sette opp ny produksjonslinje kun for disse parene. Så prisen på disse egendesignede skoene er svært bra. 

TA VARE PÅ DE UNIKE SKOENE DINE

Mokkasin med dusk

Lekker flat mokkasin med pelsdusker, med tilhørende veske i Skostua design

Når man kjøper seg en spesiel sko, vil man gjerne at de skal vare lenge. Og da er det å pleie de riktig viktig. Til hvert enkelt par av Skostuas egent design følger det med en skopose, men vet du at de blir liggende i skvis blant mye annet vil jeg anbefale at de får bo i esken sin, og at posen brukes til reise. I alle tilfeller skal du følge følgende oppskrift når det gjelder pleie:

- Rengjøring, bruk en egnet shampo  og en børste til rengjøringen

- Pleie, bruk pleiemiddel som passer type skinn skoen er laget i 

- Impregnering, beskytt skoen med en spray som legger seg som 

en beskyttende hinne over skoen, slik at den er beskyttet mot vann og smuss

Se vårt utvalg av skopleie her

LITT MER AV UTVALGET

Det er gøy å kunne vise fram noen av godbitene som er inne i butikken akkurat nå. 

Hele utvalget finner du her

 

 

Lilla sett Skostua design

 

 

Orange sett Skostua design

Lilla er en av sommerens nye farger, og dermed ble dette settet skapt. Gullstuds ble pynt, fordi gull fortsatt er den største trenden på smykker. Det orange settet ble laget med det printede skinnet som utgangspunkt, og orange er også en trendfarge dette året. Og med helt hvite klær og dette settet, fikk jeg oppmerksomhet selv blant bransjefolk på skomessen. 

Ønsker du å vite mer om Skostuas eget design kontakt oss her