VARME GODE SELSKINNSSTØVLETTER

TOPAZ - DET ENESTE ALTERNATIVET PÅ EN KALD VINTERDAG!

Når man skal tilbringe mye tid ute er det ofte beina man fryser på først. Men har du skaffet deg et par selskinnstøvletter har du garantert den varmeste skoen du kan få tak i. 

Hårene på selskinnet er det luft i og det gjør skinnet svært isolerende, samtidig som selen har et naturlig fettlag i huden som gjør skinnet vannavvisende. Selskinnstøvlene er produsert hos Topaz gjennom et halvt århundre, og samenes biekso og inuittenes kamik er inspirasjonskilden bak støvlettene.

 

logoen til Topaz

 

Topaz er en andregenerasjonsbedrift med hovedsete på Vestlandet, grunnlagt av Knut Reistad, og videreført til hans barn i 2005. Topaz ble valgt om navn av edelsteinen Topas  - for å formidle hvilken kvalitet de ønsket at produktene deres skulle ha.  

Edelsteinen Topas gav Topaz sitt bedriftsnavn for å speile kvalitet på produktene de lager MEN HVA MED SELEN? DRIVES DET IKKE HJERTERÅ FANGST?

Inuitt

Det brukes ikke lenger hakapikk for å dra selen til land. De skytes, og må beskattes fordi de ellers overforbruker havets fisk som er bla menneskemat. For mange sel er en trussel mot andre arter. Selen kan desverre ikke spises fordi de inneholder store mengder akkumelerte tungmetaller som gjør oss syke. Selve dyret destrueres og kastes som avfall slik at heller ikke dyr spiser dem.  Men skinnet er en flott ressurs, og jakten og foredlingen gir arbeidsplasser i samfunn der arbeidsplasser er mangelvare. Topaz har valgt selskinn fra Canada og Grønland, og støtter selfangst langs Labradorkysten, Grønland og øst i Barentshavet. Slik sikres selvforsyning og inntektskilder slik at urbefolkningen i nordområdene ikke er avhengig av storsammfunnet, men kan være bosatt der de hører til.

NYE MATRERIALER TAS OGSÅ I BRUK

Pelsen til andre dyr har også gode egenskaper og nyheter i kuskinn har også disse gode isolerende egenskapene. Se bare på disse, som vi nettopp har fått inn i vår butikk, du finner de her i vår butikk.

Topaz sin nye kuskonnsstøvel 

Denne modellen heter By Oslo og er kuskinn

Eller denne mer folkloreinspirerte støvletten, som du finner her i butikken.

 

Folkloreinspirert støvel fra Topaz

Denne modellen heter New Runa og er et fantastisk håndtverk av en sko, i kuskinn

Ta kontakt med oss her om du ønsker opplysninger om noen av modellene i artikkelen

 

SMÅ ENTREPENØRER MED STOR BETYDNING

Pyntelistene som pryder selskinnstøvlene har en utrolig historie. Det sitter en eldre mann på Vestlandet og vever pynten til skoene. Og har gjort det i alle disse årene. Når han ikke kan veve mer dør tradisjonen ut og erstattes av andre bånd. Slike små ting vi som sluttbrukere ikke tenker på. 

Nærbilde av pyntebåndet på selskinnstøvelen

 

DEN UTROLIGE SERVICEN TOPAZ GIR DEG

Selskinnsstøvelen er i utgangspunktet vedlikeholdsfri, og den skal ikke impregneres. Selskinnet tåler det ikke og trenger det ikke. Vi vil anbefale at du bruker en ekstra såle i for å beskytte innersålen, slik at det indre i støvelen har lengre levetid. Men om noe ødelegges utvendig kan du sende inn støvelen din til service. Og det meste av bytte av deler koster nesten ingenting. Du kan få på nye skinndeler, du kan få på nye såler. Og snakk om såler, så er den nye såleteknologien helt unik. De har nå laget en såle med sklisikre felter i. Den finnes på modellene Amundsen og Sami, som begge er selskinn og ikke kuskinn.

sklisikker såle

Sålen har anti ice diamond grip

DET VARMESTE HUNDEKJØRERNE HAR HATT PÅ SEG

I 2018 inngikk Skostua og Topaz et samarbeid med hundekjørerne i Over Skog og Heiberg. Jan Kåre Heiberg har delatt i Finnmarksløpet og trener for å delta igjen. De fikk sponset Amundsen av Skostua/Topaz, og har bare lovord å si om skoene. Jan Kåre sier dette om skoene:

"Ikke bare er de varme, men de er også gode å sparke, løpe og jobbe med, noe vi må hele tiden"

Jan kåre Heiberg går i mål i Finnmarksløpet 2018

Du kan lese mer om hva Over Skog og Heiberg  driver med, kanskje de tilbyr noe som er av interesse for deg: Hjemmesiden til Over Skog og Heiberg

FORELSKELSE VED FØRSTE BLIKK

Selv har jeg sverget til Polar i svart farget selskinn med kuskinn i skaftet. Den har blitt brukt i 10 år nå, og begynner å bli sliten. Den har vært utrolig god, og mest sannsynlig ender den på hytta hvor den kan brukes i ti år til! Men nå har jeg forelsket meg..... i den tradisjonelle selskinnstøvelen Sami, men i svart farget selskinn, se bare her! For en skjønnhet! Hvis jeg skal nevne pris, ligger de på fra kr 1949 for kuskinn til Amundsen som er den dyreste og koster kr 3950. 

Polar

 

 

 

 

 

 Sami svart

Anne

Ønsker du deg et par av verdens varmeste sko, ta en titt på Topaz sin hjemmeside for å se modellene, og alle kan bestilles gjennom oss.